A gyökérkezelés új dimenziója

mikroszkópos modern csúcstechnológiával

A jövő tudománya megérkezett!

Garantáltan sikeres fogmentés mikroszkópos technologiával 25-30 szoros nagyításban. Új szintre emeltük a gyökérkezelést, amely élethosszig tartó megoldást nyújt, eredményes gyógyítást, mikron pontos gyökértömés. Velünk a reménytelenre is van remény, megmentjük a menthetetlent.

Mikor érdemes szakorvoshoz fordulni?

Fogunknak három fő alkotóeleme van amely meghatározza az egészséges védekezőképességét:

az első réteg a fogzománc amely kívülről borítja a fogat

a második réteg a dentin amely körbeveszi a fogbél kamrát

a harmadik réteg a fog belseje ahol szövetek, idegek és erek találhatóak

Ha a baktérium, fertőzés vagy szuvasodás átjut a fogzománc és a dentin rétegen, szükségessé válik a gyökérkezelés a fog megmentése érdekében.

Fontos viszont tudni, hogy kezdi státuszban még visszafordítható a fogbélgyulladás. Ha foga érzékennyé válik hidegre, melegre esetleg lüktető fájdalmat tapasztal érdemes mielőbb felkeresni az Aestella Klinika endodonciai specialistáját. Így nagy eséllyel elkerülheti a gyökérkezelést.

A fő szempont minden esetben az eredeti fog megmentése. Amikor a baktérium, fertőzés, gyulladás esetleg repedés utat talál magának és eléri a fog belsejét akkor bekövetkezik a fogbél elhalás. Így a kezelés első lépése a sérült fog alapos tisztítása, amelynek segítségével eltávolítjuk a fájdalmat okozó szöveteket, ereket és átfertőtlenítjük a csatornát, hogy a gyulladást teljes mértékben megszüntessük.

A folyamat sikere érdekében gyógyszeres töméssel látjuk el a fogat, majd egy következő találkozó alkalmával elkészül a gyökértömés, amely megakadályozza hogy a jövőben baktérium tudjon jutni a csatornába.

Azt is látjuk, ami szabad szemmel láthatatlan

A legújabb modern mikroszkópos technológiának köszönhetően maximális precizitás

Egyes esetekben a hagyományos gyökérkezelés is hasznos lehet, viszont tapasztalt szakorvosaink a speciális, világszínvonalú mikroszkópos gyökérkezelést javasolják. A hagyományos eljárással szemben, ezt a típusú kezelést 25-30 szoros nagyításban végezzük így azt is látjuk ami szabad szemmel nem látható.

A mikroszkópos gyökérkezelés során a szakorvosunk egy modern mikroszkópos eljárással mikrodiagnosztikát készít, így feltárva az összes gyökércsatornát, annak érdekes kis kanyarulatait, legkisebb szöveteit amely nagyban hozzájárul majd a sikeres kezelés végeredményéhez.

5+1 ok, hogy a mikroszkópos gyökérkezelést válassza

a különleges mikroszkóppal megfigyelhetőek a szabad szemmel nem látható apró szövetek és a legbonyolultabb gyökércsatorna bemenetek is

magasabb sikeresség, mint a hagyományos gyökérkezelésnél, mivel pontosabb, precízebb

különösen tartós, akár élethosszig tartó eredmény
elkerülhető az ép fogrészek csiszolása, elvesztése
megmenthető a menthetetlennek tűnő fog is a segítségével sok esetben
a kezelés 25-30% szoros nagyításban, mikroszkóp alatt történik

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

Személyre szabott konzultáció + CT vagy panoráma felvétel

Az első találkozó alkalmával alaposan átbeszéljük leendő Páciensünkkel igényeit, elképzeléseit, lehetőségeit, a kívánt eredményt. A pontos kezelési terv érdekében a kiindulási állapotot Medit 3D intraorális szkennerrel rögzítjük és néhány arc, -szájfotó segítségével, dokumentáljuk. Emellett az esettől függően CT vagy panoráma röntgen felvételt készítünk.

Kezelési terv

Tájékoztatjuk és átadjuk a Páciensünknek az általunk javasolt eljárás menetét és árajánlatot. Ezt követően közösen átbeszéljük a felmerülő kérdéseket és a várható kezelés folyamatát.

Fájdalom megszüntetése

Teljeskörű érzéstelenítést követően utat nyitunk a fog belsejébe, hogy a fertőzött szöveteket és ereket eltávolítsuk, majd átfertőtlenítjük a csatornákat, hogy a gyulladást teljes mértékben megszüntessük. Gyógyszeres ideiglenes töméssel látjuk el fogat a következő találkozóig.

Rehabilitáció véglegesítése

Az ideiglenes gyógyszeres tömést, egy úgynevezett guttapercha nevű anyagra cseréljük, amely teljesen elzárja a csatornát, így meggátolva a baktérium újbuli bejutását. Ez után már csak egy lépés maradt hátra. A fog koronai részének felépítése.

Restauráció készítése

A gyökérkezelést követően szükséges a fog koronai részét újra felépíteni, ami történhet direkt restaurációval, vagy nagyobb kiterjedésű üreg esetén onlay vagy inlay-es technikával.