Impozáns biomimetikus

restauráció, Festői E-max Layek

Megszólalásig élethű!

KONZERVÁLÓ KEZELÉSEK

Biomimetikus restauráció

E-max layek

Biomimetikus restauráció

Prémium minőség, élethű végeredmény, időtálló megoldás.

A restauráció világszerte az egyik leggyakrabban alkalmazott helyreállító kezelés fogszuvasodás esetén. Amellett, hogy visszaadjuk fogai egészségét, számos más fontos szerepet is betölt, mint az állkapocs működésének javítása, harapás, rágás megfelelő funkciójának elérése.

A biomimetikus tömés adhezív technikájának köszönhetően tartós, megszólalásig élethű kezelést kínálunk.

Mit jelent az, hogy biomimetikus restauráció?

Adhezív technikával végzett, mikrohibrid kompozit anyagból rétegezett és felépített, megszólalásig élethű fogtömés. Úgynevezett kaméleon hatás, teljesen illeszkedni fog a környezetéhez.

A fő szempont azontúl, hogy a tömőanyag a legjobban illeszkedik tulajdonságában az elvesztett fogszövethez, funkcióban is megfelelően működjön. Első lépésként a károsodott dentin réteget üvegszállas kompozit anyaggal építjük fel, amely meggátolja a fog esetleges repedését.

Második lépésként mikrohibrid kompozitból rétegezzük a fogat addig, amíg elérjük a kívánt helyreállítást. Így az eredmény természetes, tartós, valóságos, akárcsak újkorában.

Mikor van szüksége biomimetikus restaurációra?

A szuvas fogat legtöbb esetben szabadszemmel is észrevehetjük, mert a barázdák felszínén barnás,-feketés színű elváltozás figyelhető meg.

Előrehaladottabb állapotban hirtelen, éles fájdalommal is járhat, amit főként édesség vagy hideg/meleg étel/ital fogyasztása vált ki. Ebben az esetben máris érdemes felkeresni minket.

A legfontosabb, hogy ha bármilyen tünetet tapasztal, mihamarabb keresse fel a kezelő orvosát. Minél előbb történik a kezelés, annál kisebb az elváltozás és könnyebb, gyorsabb helyre hozni

Az Aestella Klinikánál a kitűnő szakembereink csakis prémium
kategóriás anyagokat használnak, aminek a kopásállósága
kiemelkedő, tartós és ellenálló lesz, ráadásul esztétikailag is szemet
gyönyörködtető látványt nyújt

Tömés

Fognyaki tömés

Amalgám tömés csere

Cserélje amalgám tömését mikrohibrid kompozitra!
Ha szeretne javítani a fogai esztétikáján az Aestella Klinikán lehetősége van a korábban készült amalgám tömés(eit) mikrohibrid kompozitra cserélni.

A közelmúltban a közkedvelt eljárások közé tartozott ez a töméstípus, ami a mai világban a tudomány jelenlegi állása szerint olyan összetevőket tartalmaz, amelyek károsak lehetnek a szervezetre, ezzel akár egészségügyi problémát és előidézve.

Emiatt Klinikánkon nagy hangsúlyt fektetünk a szakszerű eltávolítására és az ezt követő rekonstrukcióra.

Nálunk az egészség és az esztétika kéz a kézben járnak.

Fognyaki restauráció

A fognyak sérülése, kopása általában a fog külső részén alakul ki. A fognyakat nem zománc, hanem cement védi, ami kevésbé ellenálló az őt érő mechanikai hatásokkal szemben. Idővel kikopik a szabadon maradt rész, és kis bemélyedés jelenik meg a fognyaknál, ami kellemetlenné válhat.

Idővel több tünetet is tapasztalhatunk; a fognyak érzékennyé válik hidegre-melegre, előrehaladott állapotban fájdalom is felléphet. A fognyak sérülését okozhatja a nem megfelelő fogmosási technika, rossz harapás vagy akár az íny visszahúzódása is. Mikrohibrid kompozit vagy flow segítségével pótoljuk a hiányzó részt, amely mikronpontosággal fog illeszkedni a meglévő fogállományhoz; az eredmény garantáltan természetes hatás!

A fogtömés kezelés menete

Személyre szabott konzultáció + CT vagy panoráma felvétel

Az első találkozó alkalmával alaposan átbeszéljük leendő Páciensünkkel igényeit, elképzeléseit, lehetőségeit, a kívánt eredményt. A pontos kezelési terv érdekében a kiindulási állapotot Medit 3D intraorális szkennerrel rögzítjük és néhány arc, -szájfotó segítségével, dokumentáljuk. Emellett az esettől függően CT vagy panoráma röntgen felvételt készítünk.

Kezelési terv

Tájékoztatjuk és átadjuk a Páciensünknek az általunk javasolt eljárás menetét és árajánlatot. Ezt követően közösen átbeszéljük a felmerülő kérdéseket és a várható kezelés folyamatát.

Mock up – mosoly terv

A terv elfogadást követően készítünk egy mosoly tervet, amit egy mock up segítségével még a kezelések megkezdése előtt fel tud próbálni a Páciens, ezzel meggyőződve arról milyen végeredményre számíthat. Ebben a fázisban még lehetőség van arra, hogy átbeszéljünk bármi változtatást, színt, formát, amit szeretne megvalósítani.